Primary Color:
Primary Text:
Secondary Color:
Secondary Text:
Tertiary Color:
Tertiary Text:
Color Picker
Preview
FeaturesTypographyTutorials
Module Title
Home
Module Title

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Ut non turpis a nisi pretium rutrum. Nullam congue, lectus a aliquam pretium, sem urna tempus justo, malesuada consequat nunc diam vel justo. In faucibus elit at purus. Suspendisse dapibus lorem. Curabitur luctus mauris.

Module Title
Module Title
Instructions

Select a predefined style from via the drop-down or choose your own colors via the handy mooRainbow based color-chooser. When you are satisfied with your selection, click the "Apply Colors" button below to store your selection in a cookie.

Apply Colors
Color Chooser




'Full'... Networking

FULLGSM

FULLpc2

LCD & PDP TVs Reviews


testpattern2

eardown active ctive 3D
review Passive assive 3D
eview

  2012

lm860v55

arrow LG
Passive      55LM860V  

open
arrow Panasonic
active ΤΧ-L47WT50

Samsung-es7000
arrow Samsung
active   UE46ES7000

 2011

arrow
LG
Passive      55LW980s
active 50PZ950
Passive
55LW650S
Passive 42LW5500
active
50PZ550
active
47LEX8
arrow Panasonic
active
TX-P46GT30E
active
TX-P50VT30E
TX-L42E30E
arrow Philips
active  46PFL9706/H
Passive
42PDL7906/Η
Passive
50PFL7956/H
Passive
42PFL7606/H
arrow Samsung
active
   PS51D8000
active
UE55D8000
arrow Sharp

 LC-60LE635E
active
LC-40LE630E
active
LC-40LE830E
arrow Sony
active
ΚDL-46HX820
active
KDL-55HX920
active
ΚDL-46EX720
arrow Toshiba
Passive
     47VL863G
active
55ZL1
ngt_ad_200x290
LG 55LW980S [Preview] Εκτύπωση E-mail
Δοκιμές - FPD Preview
Τρίτη, 08 Νοέμβριος 2011 08:05

Η καλύτερη LG;

LG-55LW980S-multi

Στο δεύτερο μέρος της παρουσίασης της 55LW980S, αναφαρόμαστε στην φέρουσα τεχνολογία και στον εξοπλισμό. Μπορεί βέβαια για πολλούς το τρίτο μέρος, εκείνο της δοκιμής, να είναι καταλυτικής σημασίας, όμως και εδώ αναφέρονται εξίσου ενδιαφέροντα στοιχεία. Στοιχεία που πιστοποιούν ότι η 55LW980S είναι η πιο εξοπλισμένη τηλεόραση που έχει κατασκευάσει ποτέ η LG... 

 

 

 

 

 

 

 

[Τεχνολογία]

Μπορεί η 55LW980S να πρεσβεύει την κορυφαία πρόταση της LG για το 2011 [εκτός εκπλήξεων], όμως το τεχνολογικό της προφίλ, ακόμα και εκείνο του οπίσθιου φωτισμού, βασίζεται σε γνώριμες τοπολογίες και 'συνταγές'. 

Η τηλεόραση χρησιμοποιεί πάνελ IPS, με ανάλυση FullHD, στα 1080p σε λειτουργία 2D και 1080i σε λειτουργία 3D και σάρωση στα 200Hz + 200Ηz, τα οποία η LG αναφέρει ως 1000MCI, ως απάντηση στηον πλεονασμό του ανταγωνισμού.

Σε ότι αφορά στα καθαρά καρέ [200Hz] που προέρχονται από το πάνελ   προκύπτουν από τα 50 αρχικά  βάσει του αλγόριθμου TruMotion και τεχνικής motion compensation.

Τα υπόλοιπα 200Hz είναι εικονικά και προέρχονται από την σάρωση του οπίσθιου φωτισμού σε τετραπλάσια συχνότητα από εκείνη του δικτύου [50Hz]. 

Η επεξεργασία δεν είναι άλλη από την πλατφόρμα XD-Engine εις διπλούν [ένας επεξεργαστής για το panel και ένας για τους drivers].

Nano-LED

Ο οπίσθιος φωτισμός αποτελεί το μεγάλο 'Νεο'.

Η LG αποφάσισε να χρησιμοποιήσει μία light έκδοση της τοπολογίας I.O.P που παρουσίασε πέρσι, προφανώς για να μειώσει την κατανάλωση.

Δηλαδή στην ουσία υπάρχουν φωτοδίδοι [LED] πίσω από την οθόνη.

Η light έκδοση σημαίνει ότι από  τις 240 ζώνες πέρσι, φέτος χρησιμοποιεί περίπου 90. Για να 'απλώσει' τώρα το φως του οπίσθιου φωτισμού ομοιόμορφα πάνω στην οθόνη χρησιμοποιεί ένα film, εξ'ου και το Nano Full LED, το οποίο διαθέτει ομάδες  μικροσκοπικών οπών.

Οι ομάδες των εν λόγω οπών  που ξεπερνούν τις 200 αναλαμβάνουν να κατανέμουν το φως, με [θεωρητική] απουσία εμφάνισης 'πέπλου' γύρω από τα φωτειζόμενα αντικείμενα αφενός και αφετέρου να 'μαζέψουν' ένα ποσοστό από την τραχύτητα που παρουσίαζε το σύστημα I.O.P.

Στον σημειακό έλεχο της φωτεινότητας συμβάλλει και η τεχνολογία Micro Pixel Control, που στην πράξη αφορά έναν αλγόριθμο ο οποίος ελέγχει τα φωτεινά και σκοτεινά τμήματα της εικόνας.

FPR

Στο 3D προφίλ της η διάταξη είναι η γνωστή. Η οθόνη διαθέτει ένα πολωτικό φίλτρο και προβάλλει τις εικόνες για κάθε μάτι με μορφή πεπλεγμένη. Οι μονές γραμμές απαρτίζουν την μία εικόνα, οι ζυγές την άλλη.

Τα γυαλιά και αυτά πολωμένου φωτός  διαχωρίζουν τις δύο εικόνες.

Στην 55LW980S η LG κάνει λόγο για έναν αλγόριθμο που διπλασιάζει τις 540 [i] γραμμές κάθε εικόνας, στις 1080[i], με σκοπό να βελτιστοιποιήση την απόδοση της ευκρίνειας, από την οποία πάσχουν οι συμβατικές τηλεοράσεις με παθητικό 3D.

[Σχεδίαση]

55LW980S

Όμορφη σε σχεδίαση, υψηλής ποιότητας  φινίρισμα και πολύ καλή ποιότητα κατασκευής. Η 55LW980S φαίνεται και είναι πλούσια στο μάτι.

top

Καλαίσθητη από όποια πλευρά και εάν την δεις. Σπανίως θα την δει κανείς από αυτήν την οπτική, όμως και εδώ δείχνει τα κάλη της...

angle

Το ότι η LG έχει επενδύσει πολλά στην σχεδίαση της συγκεκριμένης τηλεόρασης είναι πασιφανές, από οποιαδήποτε οπτική γωνία.

back

Εργονομικά προβλήματα δεν παρατηρήθηκαν. Να σημειωθεί ότι η πλάτη είναι κατασκευασμένη από μέταλλο.

side-l side-r


Το πάχος 'φλερτάρει' με την ίντσα. Ευτυχώς οι θύρες επικοινωνίας είναι παράλληλες με το σώμα της τηλεόρασης, με αποτέλεσμα η ανάρτηση σε τοίχο να μην κλέβει πόντους λόγω των καλωδίων.  Καλαίσθητη και η βάση, που επιτρέπει την ρύθμιση της γωνία θέασης κατά +/- 20 μοίρες.

dual

Το δείγμα που έφτασε στα χέρια μας διέθετε δύο ζευγάρια γυαλιών για την λειτουργία Dual View, που συνοδεύονται από τηλεχειριστήριο.

AG-F200

Μία βόλτα στον κινηματογράφο αρκεί για να αφοδιασθεί κάποιος με όσα γυαλιά επιθυμεί. Για όσους αναζητούν κάτι παραπάνω υπάρχουν και τα γυαλιά σχεδίασης Alain Mikli, ή ακόμα και clip on, φακούς που κουμπώνουν πάνω από τα γυαλιά οράσεως.

To τηλεχειριστήριο μπορεί να μην συνάδει με την αισθητική και το κύρος της τηλεόρασης, είναι όμως έυχρηστο και εργονομικό, κυρίως λόγω των άμεσων διακοπτών που φέρει. 

Remote Controller-front

Η τηλεόραση συνοδεύεται και από το Magic Remote, που ευπαυξάνει τον διαδραστικό της έλεγχο.

id

Το id της τηλεόρασης.

[Θύρες]

angle-io

Οι θύρες είναι πλήρεις και τοποθετημένες στις πλευρές μίας γωνίας. Είναι παράλληλες , αλλά απαιτούνται και αρκετοί αντάπτορες, από τους οποίους συνοδεύεται η τηλεόραση.

back-io

Στο πίσω μέρος 'κοιτώντας' προς τα κάτω συναντάμε:

  • Εthernet
  • RGB D-Sub 15 pin με ήχο [minijack]
  • Ψηφιακή οπτική ήχου.
  • Είσοδο Κεραίας Αn/DVB-T
  • Είσοδο Κεραίας DVB-S/S2
  • Είσοδο AV με αντάπτορα
  • Είσοδο Component [συνιστωσών] με ήχο [Line in] με αντάπτορες.

bb-io

Kοιτώντας προς τα πίσω...

  • Wireless Control
  • Είσοδος Composite [Σύνθετη αναλογική] με ήχο [Line in]
  • Θύρα RS232


side-io

Κοιτώντας προς το πλάι  συναντάμε:

  • 4x HDMI
  • 2X USB
  • CI+


[Eξοπλισμός - Δυνατότητες]

Σε επίπεδο εξοπλισμού [αφού στις ρυθμίσεις ανέκαθεν τα πήγαινε καλά] είναι η πρώτη LG για την οποία δεν μπορούμε να γκρινιάξουμε για κάτι.

Πλούσιες ρυθμίσεις, πλούσιος εξοπλισμός και πλήρης κάλυψη των όποιων απαιτήσεων.

Η τηλεόραση φέρει ενσωματωμένο αναλογικό, επίγειο ψηφιακό δέκτη και δορυφορικό δέκτη, γράφει για πρώτη φορά ψηφιακά προγράμματα σε εξωτερικό δίσκο HDD ή μνήμη μέσω της θύρας USB, παρέχει  μετατροπή 2D σε 3D, διαθέτει καλό media player, on line υπηρεσίες βάσει της πλατφόρμας Smart TV, ενώ φέρει και την τεχνολογία Dual View. 

Oι ρυθμίσεις της εικόνας ξεκινούν με πολλές προ-επιλογές για τους απλούς χρήστες...



Και ολοκληρώνονται με ρυθμίσεις  isfccc ... για τους απαιτητικούς. 



Στον ήχο παρέχονται τα απαραίτητα.



Παίζει 3D τόσο από HDMI όσο και από USB, ενώ επιτρέπει την μετατροπή 2D σε 3D.

H τηλεόραση πληροί το DLNA, συνδέεται σε δίκτυο ενσύρματα μέσω Ethernet αλλά και ασύρματα με το ενσωματωμένο  W-Fi.

Η LG έχει κάνει πρόοδο σε ότι αφορά στις διαθέσιμες εφαρμογές [apps] και το περιεχόμενο [content].

Η πλατφόρμα Smart TV παρέχει και Βrowser για πλοήγηση στο Internet και μάλιστα με κέρσορα επί της οθόνης.

pvr

Η 55LW980S μπορεί να γράψει ψηφιακά προγράμματα σε εξξωτερικά μέσα αποθήκευσης με χωρητότητα από 40GB έως και 1ΤΒ, παρέχοντας λειτουργία TimeShift αλλά και προγραμματισμό [έως 30 προγράμματα] εγγραφών. 

Το media player αναγωνρίζει δίσκους NTFS & FAT και παρέχει ουσιαστική συμβατότητα. Αυτό σημαίνει ότι πάιζει  mkv & divx  με ελληνικούς υπότιτλους, παίζει επίσης MEPG1/2/4, asf, MP4, ACV, ts, tod, mov [sd] στην εικόνα, ΜP3 στον ήχο και JPEG [ακόμα και ανάλυσης άνω των 16Megapixels] στην φωτογραφία.

Bλέπει επίσης φωτογραφίες  MPO αλλά και video side by Side. 

Αφήνει ακάλυπτους στην ουσία  τους κατόχους καμερών AVCHD, αφού δεν παίζει αυτόνομα αρχεία AVCHD [i &p], όπως και τους φανατικούς του ήχου, αφού δεν παίζει αρχεία Flac. 

dual-view

Το Dual View αποτελεί πόλο έλξης. Αν και το παρουσίασε πρώτη η Philips, το βλέπουμε πρώτα σε τηλεόραση της LG.  Δύο παίκτες την ίδια στιγμή μπορούν να βλέπουν διαφορετική εικόνα, φορώντας τα κατάλληλα γυαλιά. 

dual-viewing

Δύο γυαλιά [ΑΑ] & [ΒΒ] και ένα τηλεχειριστήριο στην διάθεση του χρήστη.

Όσοι έχετε smartphone ή tablet,  υπάρχει  εφαρμογή για έλεγχο μέσω Wi-Fi.

H συνέχεια επί της οθόνης...

Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 08 Νοέμβριος 2011 09:54
 
Comments (5)
5 Παρασκευή, 11 Νοέμβριος 2011 16:12
ΧΡΗΣΤΟΣ
πάντως στη συσκευασία δεν περιλαμβάνονται τα γυαλία dual view και το τηλεχειρηστήριο. μόνο 7 ζευγάρια γυαλιά και 4 ταινίες 3D.
4 Πέμπτη, 10 Νοέμβριος 2011 07:48
Μάνος Μπαχλιτζανάκης
Φίλε Γιάννη,

Αναφέρουμε ότι ακριβώς ισχυρίζεται η LG στο επίσημο press release της.

Δυστυχώς, η θεωρία παραμένει θεωρία, αφού στην πράξη είναι αδύνατο να μετρήσει κανείς τις νέες γραμμές.

Επομένως το μόνο που απομένει είναι να δούμε στην πράξη τι ισχύει...
3 Τετάρτη, 09 Νοέμβριος 2011 22:39
IOANNIS
Αυτό που γράφεις Μάνο:

"Στην 55LW980S η LG κάνει λόγο για έναν αλγόριθμο που διπλασιάζει τις 540 [i] γραμμές κάθε εικόνας, στις 1080[i], με σκοπό να βελτιστοιποιήση την απόδοση της ευκρίνειας, από την οποία πάσχουν οι συμβατικές τηλεοράσεις με παθητικό 3D."

Είναι επιβεβαιωμένο? Επειδή ακούστηκε και για τα προηγούμενα μοντέλα αλλά "ουδέν νεώτερον"....τί τελικά ισχύει???
2 Τρίτη, 08 Νοέμβριος 2011 14:02
Μάνος Μπαχλιτζανάκης
Φίλε elgriego,

Tην Πάμπτη θα τα 'δείτε' όλα...

Σε ότι αφφορά στην διακοπή της παραγωγής, δεν γνωρίζω κάτι...

Φιλικά,
Μάνος
1 Τρίτη, 08 Νοέμβριος 2011 13:14
elgriego
Αγαπητε Μανο, επειδη του εμποριου ειναι assembled in Poland, μπορεις να επιβεβαιωσεις την φημη οτι οι Κορεατικες 55" εχουν 288 local dimming zones και οχι 96??? Σε ολα τα φόρα που μπαινω ακουγεται συνεχεια αλλα κανεις δεν εχει μια κορεατικη για να το δει. Μπορεις να μετρησεις σε μαυρο φοντο με εναν κερσορα (ξερεις εσυ) τις ζωνες ή η LG το απαγορευει(τα κανει κατι τετοια αυτη η εταιρεια)???? Επισης ξερεις κατι για την αλλη φημη οτι η εταιρεια σταματαει την παραγωγη αυτης της τηλεορασης γενικα και αρα δεν θα παιζει για πολυ ακομα στην αγορα???
Please register or login to add your comments to this article.

Σχετικά Άρθρα

Social Media

facebook-r twitter rss
  
sony

Τρέχοντα Νέα




Tο περιεχόμενο αυτών των σελίδων αποτελεί πvευματική ιδιοκτησία του FullHD.gr και απαγορεύεται η
αναδημοσίευση μέρους ή του συνόλου του με οποιοδήποτε τρόπο χωρίς την έγγραφη άδεια της
διεύθυνσης του FullHD.gr. Για πληροφορίες info@fullhd.gr