Primary Color:
Primary Text:
Secondary Color:
Secondary Text:
Tertiary Color:
Tertiary Text:
Color Picker
Preview
FeaturesTypographyTutorials
Module Title
Home
Module Title

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Ut non turpis a nisi pretium rutrum. Nullam congue, lectus a aliquam pretium, sem urna tempus justo, malesuada consequat nunc diam vel justo. In faucibus elit at purus. Suspendisse dapibus lorem. Curabitur luctus mauris.

Module Title
Module Title
Instructions

Select a predefined style from via the drop-down or choose your own colors via the handy mooRainbow based color-chooser. When you are satisfied with your selection, click the "Apply Colors" button below to store your selection in a cookie.

Apply Colors
Color Chooser




'Full'... Networking

FULLGSM

FULLpc2

LCD & PDP TVs Reviews


testpattern2

eardown active ctive 3D
review Passive assive 3D
eview

  2012

lm860v55

arrow LG
Passive      55LM860V  

open
arrow Panasonic
active ΤΧ-L47WT50

Samsung-es7000
arrow Samsung
active   UE46ES7000

 2011

arrow
LG
Passive      55LW980s
active 50PZ950
Passive
55LW650S
Passive 42LW5500
active
50PZ550
active
47LEX8
arrow Panasonic
active
TX-P46GT30E
active
TX-P50VT30E
TX-L42E30E
arrow Philips
active  46PFL9706/H
Passive
42PDL7906/Η
Passive
50PFL7956/H
Passive
42PFL7606/H
arrow Samsung
active
   PS51D8000
active
UE55D8000
arrow Sharp

 LC-60LE635E
active
LC-40LE630E
active
LC-40LE830E
arrow Sony
active
ΚDL-46HX820
active
KDL-55HX920
active
ΚDL-46EX720
arrow Toshiba
Passive
     47VL863G
active
55ZL1
ngt_ad_200x290
Panasonic TX-P50VT30E [Review] Εκτύπωση E-mail
Δοκιμές - FPD Review
Δευτέρα, 02 Μάιος 2011 09:49

Η ώρα της αλήθειας!

TX-P55VT30E_2_hjpg Τελικά σαν το καλό κρασί δείχνει να ωριμάζει η κορυφαία σειρά 3D Plasma τηλεοράσεων της Panasonic και στον... κωδικό [VT30] ψάχνεις να βρεις μάταια ψεγάδια. Οι απαιτητικοί της εικόνας έχουν ακόμα ένα λόγο να είναι παθιασμένοι με τις Plasma τηλεοράσεις!

[Ρυθμίσεις]
Πριν αναφερθούμε στον τομέα των ρυθμίσεων θα πρέπει να τονίσουμε, ότι τόσο στην προ-επιλογή [Cinema] όσο και στην [THX] η τηλεόραση είναι κατά 90% έτοιμη να αποδώσει τα μέγιστα.

Αυτό σημαίνει ότι ο χρήστης που δεν θέλει να εμπλακεί με μικρο-ρυθμίσεις δεν θα βρει μπροστά του ενοχλητικές αποκλίσεις.

Το gamma σε default θέση στην επιλογή Cinema [2,06]

H θερμοκρασία σε default θέση στην επιλογή [Cinema]. Είναι εμφανές ότι τείνει στα θερμά.

Το gamma σε default θέση στην επιλογή [ΤΗΧ]. Τιμή 2.14.

Η θερμοκρασία σε default θέση στην επιλογή [ΤΗΧ]. Εδώ τείνει προς τα ψυχρά.

Να σημειώσουμε επίσης ότι το χρωματικό εύρος σε κάθε περίπτωση είναι κορεσμένο. Η επιλογή [Ζωντανό Χρώμα] το διευρύνει επιτυχώς. Η επιλογή όμως [Re-Master] στρέφει το χρωματικό διάγραμμα δεξιόστροφα με αποτέλεσμα τα κύρια χρώματα [ειδικά το κόκκινο]  να βγαίνουν εκτός.

Remaster -off

Remaster -on

Όπως είναι εμφανές,  αφενός κάποιες μικρορυθμίσεις κυρίως στην θερμοκρασία και κατά επέκταση στις στάθμες RGB και τον συντελεστή dE και αφετέρου τα εργαλεία που σου δίνει η προ-επιλογή [Professional] σε δελεάζουν να πας ένα βήμα παραπάνω για να εκλάβεις το απόλυτο. 

Kαι το απόλυτο είναι εφικτό, αφού στην εν λόγω προεπιλογή που πληροί το πρωτόκολλο isfccc έχεις στην διάθεση σου ρύθμιση της ισορροπίας λευκού ανά 10 IRE, ρύθμιση του κέρδους του συντελεστή gamma και πάλι ανά 10IRE, όπως επίσης ρύθμιση του κορεσμού, της απόχρωσης και την φωτεινότητας κάθε χρώματος [RGBYCM].

Οι μετρήσεις λοιπόν που κάναμε σε προ-ρύθμιση [Professional] ήταν:

Bασικές 

  • Αντίθεση [Contrast]: 40
  • Φωτεινότητα [Brightness]: 2
  • Χρώμα [Colour]: 30
  • Oξύτητα [Sharpness]: 5
  • Zωνατνό χρώμα [Live Colour]: Nαι
  • Re-Master: Όχι 
  • Ιntelligentt Frame Creation: Mεσαίο

Gamma

  • 10[IRE] -30
  • 20[IRE] -20
  • 30[IRE] -11
  • 40[IRE] -9
  • 50[IRE] -6
  • 60[IRE] -4
  • 70[IRE] -3
  • 80[IRE] -3
  • 90[IRE]  0 
  • 100[IRE] 0 

Θερμοκρασία [Τemp]

  • 10[IRE] [R-12] / [G 6] / [B-5]
  • 20[IRE] [R 1] / [G 0] / [B -8]
  • 30[IRE] [R 7] / [ G 0] / [B 0]
  • 40[IRE] [R 6] / [G 0] / [B 0 ]
  • 50[IRE] [R 5] / [G 0] / [B -2]
  • 60[IRE] [R 5] / [G O] / -B -4]
  • 70[IRE] [R 5] / [G 0] / [B -2]
  • 80[IRE] [R 4] / [G 0] / [B -3]
  • 90[IRE] [R 4] / [G O] / [B -2]
  • 100[IRE] [R 4] / [G 0] / [B -2]

Xρώμα [Colour]  

  • R [Aπόχρωση 3] / [Κορεσμός 12] / [Φωτεινότητα 0]
  • G [Aπόχρωση -7] / [Κορεσμός 18] / [Φωτεινότητα 0]
  • B [Aπόχρωση 0] / [Κορεσμός 0] / [Φωτεινότητα 0] 
  • Y [Aπόχρωση 0] / [Κορεσμός -5] / [Φωτεινότητα 0]
  • C [Aπόχρωση 0] / [Κορεσμός 5] / [Φωτεινότητα 0]
  • M [Aπόχρωση 0] / [Κορεσμός 0] / [Φωτεινότητα 0] 

[Mετρήσεις]

Σε ότι αφορά στην κλίμακα του γκρι να σημειώσουμε την υψηλή φωτεινότητα  κορυφής αλλά και την χαμηλή φωτεινότητα οθόνης [100% window] , στοιχείο που συνάδει με το χαρακτήρα των τηλεοράσεων Plasma.

  • Σε παράθυρο 13% λευκό (φωτεινότητα κορυφής) η τηλεόραση απέδωσε στάθμη μαύρου 0,02 nits (κατά εκτίμηση) μηδενίζοντας το όργανο και φωτεινότητα 114 nits.
  • Σε παράθυρο 50% λευκό η τηλεόραση απέδωσε ακριβώς την ίδια στάθμη μαύρου 0,02 nits (κατά εκτίμηση) μηδενίζοντας και πάλι το όργανο και φωτεινότητα 79 nits.
  • Σε παράθυρο 100% λευκό (συνολική φωτεινότητα) η τηλεόραση απέδωσε στάθμη μαύρου 0,02 (κατά εκτίμηση) nitsμηδενίζοντας το όργανο και φωτεινότητα 59 nits.
  • Στην κάρτα τέλος Chess Board, (σκακιέρα) η οποία προσεγγίζει με τον πιο ρεαλιστικό τρόπο της συμπεριφορά της τηλεόρασης λάβαμε σταθερή στάθμη μαύρου στα 0,02 nits (κατά εκτίμηση) μηδενίζοντας το όργανο και φωτεινότητα από 85 έως 91 nits, η οποία προδίδει μία ανισοκατανομή της τάξεως του 7%, η οποία κρίνεται κορυφαία λαμβάνοντας υπόψη και το μέγεθος της οθόνης.

Για να αναλύσουμε ακόμα περισσότερο την κατανομή κάναμε μετρήσεις σε 100% λευκό [3x3] και η διακύμαση της φωτεινότητας ήταν από τα 58 έως τα 61 nits πράγμα που σημαίνει ανισοκατανομή μικρότερη του 5%.

Αυτό όμως που θα πρέπει να σημειωθεί και προσωπικά πιστεύω ότι οφείλεται στα δύο φίλτρα που χρησιμοποιεί, είναι η εντυπωσιακή μείωση της φωτεινότητας τόσο σε θέαση υπό γωνία στον οριζόντιο άξονα και πολύ περισσότερο στον κατακόρυφο.



οn axis

 

Horizontal

 

Vertical

Ρυθμισμένη λοιπόν η τηλεόραση απέδωσε:

Καμπύλη φωτεινότητας αναφοράς...

Το όργανο αδυνατεί να πιάσει το απόλυτο 0

Αποδεκτές αποκλίσεις υψηλά...

Ο συνετελεστής gamma κλειδωμένος στο 2.22

Το χρωματικό εύρος έτοιμο να καλύψει την όποια απαίτηση.

Η καμπύλη διορθωμένη στο έπακρο.

Η βελτιστοποίηση της θερμοκρασία επενεργεί θετικά στις στάθμες RGB και τον συντελστή dE.

H ανάλυση χρώματος ξεπέρασε τα 1.5MΗz, δεν έπιασε όμως τα 2MHz.

Ένα σαφές βήμα προς τα εμπρός. Η αποκωδικοποίηση χρώματος είναι ανώτερη από τα περσινά μοντέλα.

Ο παλμός Burst σε λάθος εκδοχή του. Τα τεχνουργήματα ορατά. Ο λόγος εμφανής. Το intelligent frame creation είναι κλειστό. Μόλις ενεργοποιηθεί όλα εξαφανίζονται διά μαγείας.

Εξαιρετική απόδοση της κίνησης και υψηλή ανάλυση, χωρίς τεχνουργήματα.

To judder υπάρχει αλλά στην μικρότερη δόση από οποιαδήποτε Plasma τηλεόραση έχουμε δοκιμάσει.



Πολύ καλή η απόδοση 24p.



To False Contour μειωμένο στο ελάχιστο. Τα θετικά της τεχνολογίας οδήγησης 600Hz Sub-field.



Πολύ καλό το τμήμα απόπλεξης.



Το ίδιο και ο Scaler.



Mία ακόμα εξέλιξη. Πέρσι υπήρχαν προβλήματα στο διαχωρισμό Y/C. Φέτος όχι!

Ανύπαρκτος ο θόρυβος MPEG.

To αυτό ισχύει και για τους θορύβους [Block] & [Mosquito]

To input lag σε video προ-επιλογές [Normal - Cinema - THX - Professional]  αγγίζει τα 80 msec. Στην θέση [Game] μειώνεται δραστικά.

Βlack is Black. Με σήμα 0~255  δείχνει τι μπορεί να αποδώσει.  Η τηλεόραση δεν ξεχωρίζει από το μαύρο background του σκοτεινού δωματίου. 



H γωνία θέασης ευρεία πέρα από κάθε αμφιβολία.

[Εικόνα]

2D

To απόλυτο μαύρο, ο απόλυτος έλεγχος της φωτεινότητας.



Η απώλεια ευκρίνειας του παρελθόντος... ανήκει απλά στο παρελθόν!

Η TX-P50VT30E είναι η καλύτερη plasma τηλεόραση που έχει κατασκευάσει ποτέ η Panasonic!

Κοινότυπο; Διόλου!

Στην κυριολεξία πρόκειται για ένα μέσο που θα σου δώσει απλόχερα ποιότητα και δεν θα σε αναγκάσει σχεδόν σε καμία περίπτωση να βάλλεις νερό στο κρασί σου. Δεν θα μετανιώσεις, ούτε και θα νιώσεις μειονεκτικά έναντι της πληθωρικότητας των LED LCD.

To παιχνίδι παίζεται στα ίσα και εάν μιλάμε για cinema ο εν λόγω παίκτης είναι ικανός για πολλά  ρουά ματ.

Δεν ζητάει... μόνο δίνει. Και επιπρόσθετα από ένα αξιοπρεπές μέσο προβολής την ημέρα, όταν το φως χαμηλώσει και ο φώσφορος δεν έχει περιβάλλοντα φωτισμό για να αντιδράσει μεταμορφώνεται στο απόλυτο μέσο προβολής την νύχτα. 

Εντυπωσιακή ήταν και η αίσθηση κατά την οδήγηση της από HTPC. Όταν λάβει όλο το εύρος [0-255] τότε δείχνει τα δόντια της και την υπεροχή της.

Τα φίλτρα της οθόνης δουλεύουν άψογα και επιτέλους δεν πνίγουν την εικόνα. Πέρα από την μείωση της φωτεινότητας στον κάθετο άξονα, που δεν ενοχλεί στην πράξη, η αλληλεπίδραση με τον φωτισμό του δωματίου, όπως και η ελαχιστοποίηση των αντανακλάσεων είναι υποδειγματική. Το αυτό ισχύει φυσικά και με την απώλεια του ειδώλου σε θέαση υπό γωνία.

Η άψογη διαχείριση της κλίμακας του γκρι, προσδίδει τον απόλυτο έλεγχο χαμηλά, αλλά και αξιοπρεπή δυναμικά στα φωτεινά πλάνα. Βλέπεις πράγματα και λαμβάνεις πληροφορία που μία LED LCD δεν μπορεί να σου δώσει. Ταινίες όπως 'Οι πειρατές της Καραιβικής' αλλά και η 'Tangled', ναι τα 'Μαλλιά κουβάρια' που αποτελούν εξαιρετικές εγγραφές και στα σκοτεινά τους ζορίζουν αρκετά τις LED LCD με local dimming, εδώ αποδίδονται αβίαστα. 

Αυτό σημαίνει ότι οι σκοτεινές σκηνές αποδίδονται με απόλυτη περιγραφή, λεπτομέρεια και πλήθος αποχρώσεων του γκρι. Στην αντίπερα όχθη υπάρχουν τα αποθέματα για ζωηρές σκηνές και δυναμισμό. Εδώ σίγουρα δεν θα λάβεις τα εντυπωσιακά λαμπερά πλάνα μίας LED LCD. Όμως από την άλλη δεν θα αναγκαστείς να... 'σκύψεις το κεφάλι'. Η απόδοση πληροί το θεμιτό.

Τα χρώματα αποτελούν ένα σήμα κατατεθέν προτέρημα της τεχνολογίας Plasma, που εδώ επιβεβαιώνεται πανηγυρικά. . Είναι μεστά, φυσικά και έτοιμα να καλύψουν κάθε απαίτηση. Η TX-P50VT30E είναι σε θέση να αποδώσει κάθε είδους πρόγραμμα και ειδικά τα  φυσικά πλάνα. Χάρηκα ειλικρινά προσωπικές εγγραφές ειδικά σε ότι αφορά στις χρωματικές νότες που μπορεί να αποδώσει.

Η βελτίωση της κίνησης είναι θεαματική. Όχι τόσο στην απόδοση ευκρίνειας και οριζόντιας ανάλυσης, όσο στην χειρουργική μείωση του judder. Judder υπάρχει, είναι θέμα τεχνοτροπίας σάρωσης των Plasma τηλεοράσεων, αλλά πια δεν ενοχλεί. Δεν σου σπάει τα νεύρα.

Το ίδιο και οι αναλαμπές. Είναι σχεδόν ανεπαίσθητες και μόνο ένα εκπαιδευμένο μάτι, εάν δώσει σημασία θα πιάσει μερικές.

Παράλληλα διατηρείται σε υψηλό ποσοστό και η ζητούμενη οξύτητα. Η απώλεια ευκρίνειας που είχαμε σημειώσει πέρσι, φέτος ουσιαστικά δεν υπάρχει. Η εικόνα διακατέχεται από οντότητα και σαφήνεια και κανένα... πέπλο δεν αμαυρώνει την απόδοση.

Αρκετοί νοσταλγοί του παρελθόντος θα ρωτήσουν εύλογα το... πόρισμα σε σύγκριση με τον μύθο της Kuro. θα απαντήσω δια της ατόπου. Δεν πιστεύω ότι μία σημερινή Kuro, με τις επιβολές που ισχύουν για την μείωση της κατανάλωσης, θα μπορούσε να αποδώσει διαφορετικά!

 ΥΓ



  • Να σημειωθεί η εξαιρετική ποιότητα εγγραφής που στην ουσία παράγει πιστά αντίγραφα των ψηφιακών προγραμμάτων.
  • Κάτι που επίσης πρέπει να τονισθεί ότι δεν παρατηρήθηκαν τάσεις δημιουργίας παραμένοντων ειδώλων. Λίγη προσοχή μόνο χρειάζεται στην αρχή και είναι σίγουρο ότι δεν θα παρατηρηθούν φαινόμενα burning. 

 

3D





Η 3D εικόνα που μπορεί να αποδώσει η TX-P50VT30E ανεβάζει τον 3D πήχη του 2011 κατά πολύ.

Το παρατηρήσαμε από τις 3D LED LCD που έχουμε δει έως τώρα, το επιβεβαιώνει ή καλύτερο το 'κλειδώνει' η TX-P50VT30E.

H Αctive 3D εικόνα του 2011 δεν έχει σχέση με εκείνη του 2010. Eίναι πιο ντελικάτη, πιο αεράτη, με καλύτερες επιδόσεις και λιγότερο στρες στον εγκέφαλο σου.

Το Crosstalk είναι εντυπωσιακά μειωμένο, ενώ και η φωτεινότητα αισθητά ανεβασμένη. Και εδώ είναι εμφανές ότι το λογισμικό που τρέχει από πίσω έχει δεχθεί τα κατάλληλα updates. 

Θέλετε ποσοστά; Περί το 20% βελτίωση και στις δύο παραμέτρους. Ακούγεται λίγο; Στην πράξη είναι huge!

Μου άρεσαν επίσης τα νέα γυαλιά. Πιο ξεκούραστα και βολικά. Η ζεύξη με τον αισθητήρα αδιάλειπτη, το flicker απλά δεν υπάρχει.

Μου άρεσε επίσης, πολύ η μετατροπή 2D σε 3D. Παρέχει τρία επίπεδα βάθους. Το μέγιστο δημιουργεί παραμορφώσεις. Μέχρι και το μεσαίο η εικόνα είναι απολαυστική.

Η ενεργή τρισδιάστατη εικόνα της TX-P50VT30E είναι διασκεδαστική, ξεκούραστη και προπάντων ακριβής. Δεν σου κουράζει το μυαλό, δεν προβαίνει σε ασκήσεις εστίασης των ματιών σου. 

Εάν το πρόγραμμα είναι καλό χαίρεσαι και απολαμβάνεις το βάθος της εικόνας. 

Σε αυτό το επίπεδο η Active 3D εικόνα ορίζει το κατώφλι της.  Έτσι, θα έπρεπε να είχε παρουσιαστεί πέρσι. Δεν θα υπήρχαν κακοί απόηχοι.

Τώρα μπορεί να ακολουθήσει την εξελικτική της πορεία....

Σε αυτήν την φάση είναι ανώτερη από την Passive σε επίπεδα απόδοσης. 

[Ήχος]
Ο ήχος είναι αξιοπρεπέστατος. Το ενσωματωμένο υποφούφερ δεν λύνει την αέναη αναζήτηση χαμηλού στις επίπεδες ψηφιακές τηλεοράσεις. Όμως αποδίδει ένα σεβαστό σώμα, ειδικά εάν αναλογιστεί κανείς ότι πρόκειται για μία λεπτή τηλεόραση. Οι στάθμες είναι ικανοποιητικές, το ίδιο και ο έλεγχος των μεσαίων και υψηλών.
[Αξιολόγηση]

Μία Plasma τηλεόραση, πλούσια σε δυνατότητες και κορυφαία απόδοση σε 2D & 3D εικόνα. Ένα από τα Best Buy του FullHD.gr για το 2011.

  • Κορυφαία Απόδοση 2D/3D
  • Ρυθμίσεις
  • Εξοπλισμός

  • Συμβατότητα πολυμέσων
  • Μείωση φωτεινότητας στον κάθετο άξονα 

vote 

Τελευταία Ενημέρωση στις Δευτέρα, 02 Μάιος 2011 16:48
 
Comments (23)
23 Πέμπτη, 26 Ιανουάριος 2012 15:25
vasilios
Δυο μηνες αγορασμενη δεν εχει παιξει πανω απο 10
ωρες!!! πωλειτε λογο αλλαγης σπιτιου και μου ειναι
μεγαλη.με ολα τα παρελκομενα 2 ζευγαρια γαυλια... 1200 eyro
22 Δευτέρα, 16 Ιανουάριος 2012 20:01
Μάνος Μπαχλιτζανάκης
Aγαπητοί φίλοι,

ΔΕΝ υπάρχει Plasma τηλεόραση που να μην έχει το κουσούρι.Φταίει ο φώσφορος.

Από ελάχιστο όπως είναι η VT30 έως μέσο προς μέγιστο σε κάποιες Plasma που δυστυχώς κυκλοφόρησαν το 2011.

Επομένως σε κάθε περίπτωση απαιτείται προσοχή. Τουλάχιστον στις πρώτες ώρες λειτουργίας.

Μέχρι να 'στρώσει', μέσα επίπεδα σε φωτεινότητα και αντίθεση, κινούμενη εικόνα [όχι στατική], συχνές αλλαγές προγραμμάτων για ποικιλία στα λογότυπα των σταθμών και φυσικά αναλογία 16:9...

Συμβουλή μου... εάν θέλετε την ακολουθείτε...
21 Δευτέρα, 16 Ιανουάριος 2012 17:43
IOANNIS
Φίλε ΠΑΝΟ,
αυτά ξέρω και εγώ....για το λόγο αυτό βάζουν πάντα μιά ρουτίνα σε προγραμματάκι που επιλέγεις για να μην σταθεροποιείται στο ίδιο σημείο για μεγάλο χρονικό διάστημα μιά "εικόνα" (π.χ. το σήμα ενός σταθμού), ενώ για το μαύρο πλαίσιο αριστερά-δεξιά ή πάνω-κάτω υπάρχουν άλλες τεχνικές....δεν έχει αλλάξει η κατάσταση με το Neo PLASMA? Τα ίδια ακόμα ισχύουν εδώ και πολλά χρόνια?

Περιμένω να ακούσω και τον Μάνο για το τί είχε στο μυαλό του όταν το έγραφε....
20 Δευτέρα, 16 Ιανουάριος 2012 15:01
ΠΑΝΟΣ ΒΕΛΑΕΤΗΣ
Πολλα ατομα αναφερονται για τις πρωτες 200 ωρες.Μετα τιποτα.Εγω δεν το πιστευω ανετος με πλασμα δεν εισαι στο να αφεθεις για 2-3 ωρες στο ιδιο καναλι.Αν την συνδεσεις και με pc αστο.
19 Δευτέρα, 16 Ιανουάριος 2012 00:37
IOANNIS
Κάπου αναφέρθηκε ότι:

"Λίγη προσοχή μόνο χρειάζεται στην αρχή και είναι σίγουρο ότι δεν θα παρατηρηθούν φαινόμενα burning".

Μπορείς σε παρακαλώ να δώσεις κάποιες πιό συγκεκριμένες πληροφορίες - συμβουλές - οδηγίες (όπως θέλει ας το ονομάσει κανείς) για το θέμα αυτό?
18 Τρίτη, 07 Ιούνιος 2011 18:54
andreas
ο,τι πιο αψογο εχει παρουσιασει η ανθρωπινη κατσκευαστικη δεινοτητα στον χωρο της εικονας...

απο την μαστορισσα της εικονας

Panasonic!!!
17 Δευτέρα, 06 Ιούνιος 2011 22:04
enigmatiko40
...οτι μετα απο καποιες αρκετες ωρες λειτουργιας στην συγκεκριμενη Plasma το "μαυρο" θα αρχιζει να "πεφτει" σε nits? Αυτο που αναφερει ο Πανος Βελαετης για τις 1500 ωρες? Επισης για το "στρωσιμο" που αναφερεται ενδελεχως σε ολες τις Plasma τηλεορασεις. Ισχυει και για την VT30? Παρα τις προσθηκες που οι Ιαπωνες εχουν βαλει στο εσωτερικο της σε σχεση με τις περσυνες (VT20) η τεχνολογια Plasma εχει και θα εχει τα "κουσουρια" της εσαει? Ειμαστε θα πειτε στο πανελ 14ης γενιας.Ok. Εγω θελω να την αγορασω για το σαλονι μου. Στο δωματιο μου εχω την 40"C750 της Samsung.Δεν βαζω μετρο συγκρισης, αν και απολυτα ευχαριστημενος απο την Σαμυ μου.
Μανο θα ηθελα να με βοηθησεις στις αποριες μου, γιατι πραγματικα κανεις φοβερη δουλεια.Ενδιαφερομαι να παρω την 50"-αρα για το σαλονι. Και κατι αλλο φιλε` να ξερεις πως οταν κανεις σωστα και πολυ καλυτερα απο αλλους την δουλεια σου καλα, τοτε θα εχεις τις αντιδρασεις περι nits κ.ο.κ. Οταν δεν θα ακους αντιδρασεις να ανησυχεις.....
Keep Walking Manos!!!!!
16 Πέμπτη, 05 Μάιος 2011 17:54
TELAMON
Σεβαστοί οι λογοι που ο κ. Μάνος δεν θελει να πεσει κατω απο τα ορια του οργανου μέτρησης (πολύ λογικό αφού όπως διάβασα οτιδήποτε κάτω απο 0.02 nits δεν είναι στις προδιαγραφές) και βεβαίως λογικό κάποιους οπως ο κ.Kalos να μην τους ενδιαφέρουν καν τα αποτελέσματα των μετρήσεων και να μένουν στην λεκτική περιγραφή καθώς λίγοι έχουν εξειδικευμένες γνώσεις ώστε να τις διαβάσουν (προσωπικά προσπαθώ και θέλω να μάθω να διαβάζω τα διαγράμματα σωστά).

Λογικό είναι βεβαία να υπάρχουν κάποιοι που ζητάνε το ακόμη παραπάνω η ακόμη και το ακραίο! Σε όλα τα site δοκιμών γίνεται αυτό.

Καλή συνέχεια.
15 Πέμπτη, 05 Μάιος 2011 07:19
Μάνος Μπαχλιτζανάκης
Φίλε Παναγιώτη,

Εδώ κάνουμε πως και πως να τις κρατήσουμε μία και δύο εβοδμάδες.

Που τύχη για τεστ διαρκείας...
14 Πέμπτη, 05 Μάιος 2011 07:16
Μάνος Μπαχλιτζανάκης
Φίλε Ανδρέα,

Δεν αναφερόμαστε στην κατανάλωση για τον λόγο ότι είναι ένας παράγοντας εξαρτόμενος από την ρύθμιση της τηλεόρασης.

Για τον λόγο αυτό λαμβάνουμε ως τιμή αναφοράς, εκείνη που ορίζει ο κατασκευαστής.

Σχετικά με τον θόρυβο. Είναι σαφώς μειωμένος σε σχέση με την VT20.

Θα μπορούσα να πω ότι δεν είναι καν αντιληπτός.
13 Πέμπτη, 05 Μάιος 2011 07:11
Μάνος Μπαχλιτζανάκης
Αφενός δεν απαντήσατε στο ερώτημα για το συνδρομητικό...

Το παρακάμψατε επιμελώς!

Αφετέρου το FullHD.gr δεν έχει καμία σχέση με AVForum, AVClub. ΑVSite και oτιδήποτε άλλο αρχίζει από AV.

Γνωρίζω πολύ καλά τι αναφέρουν κάποιοι και σιωπώ σκοπίμως.

Ζούμε σε μία χώρα που στο εν λόγω ΄άθλημα' είμαστε παγκόσμιοι πρωταθλητές.

Το να έχεις άποψη, να είσαι αυτεπάγγελτα ειδήμων, να σπιλώνεις με περίσσεια ευκολία και να ακυρώνεις οτιδήποτε, είναι προτερήματα της φυλής μας.

Για το λόγο αυτό άλλωστε οδηγηθήκαμε σε αυτό το χάλι. Διότι ουδέποτε ασχοληθήκαμε με αυτό που κάνουμε, παρά μόνο με ότι κάνουν οι άλλοι.

Στο FullHD.gr δεν υιοθετούμε την λογική της 'ΠΕΟΜΕΤΡΗΣΗΣ' !

Η αέναη διαμάχη για το ποιος έχει το καλύτερο ή το μεγαλύτερο είναι εκτός φιλοσοφίας μας.

Το FullHD.gr δεν υποκύπτει στο κάλεσμα των επιτήδειων που δημιουργούν εικονικές ανάγκες για να πωλούν όργανα μέτρησης.

Δυστυχώς, για πολλούς, η πτυχιακή μου που έτυχε να είναι στα ψηφιακά ηλεκτρονικά με αποτέλεσμα να έχω μία σχετική... μικρή εμπειρία.

Τα 0,02 nits που αναφέρουμε συνεχώς και έχουν κουράσει κάποιους, είναι η κατώτατη τιμή που ο κατασκευαστής του οργάνου που χρησιμοποιούμε εγγυάται αξιοπιστία στις μετρήσεις.

To όργανο μέτρησης σαφώς δείχνει μικρότερα νούμερα. Χρέος μας όμως είναι να αναφέρουμε τις τιμές πάνω από τις οποίες υπάρχει νόημα και αξιοπιστία.

Τα 0,02 nits αποτελούν και ένα επίπεδο ασφαλείας. Είναι τόσο αβέβαιη, ασταθής και εξαρτημένη από δεκάδες στιγμιαίους και τυχαίους παράγοντες, η κάθε μέτρηση σε χαμηλότερα επίπεδα, ακόμα και από όργανα κορυφαίας ποιότητας και ακρίβειας.

Για παράδειγμα, μία διαφορά της τάξεως των 0,001nits με φωτεινότητα 100nits επιφέρει διαφορές στην αντίθεση της τάξεως του 10000:1.

Επίσης το ίδιο όργανο στο ίδιο μετρούμενο μέσο, σε δέκα μετρήσεις θα δώσει αποτελέσματα με αποκλίσεις σε ποσοστό άνω του 50%.

Για εμάς δεν έχει νόημα. Όπως δεν έχει νόημα και για τους ιθύνοντες [Δείτε τα tech papers της EBU].

Στο FullHD.gr οι μετρήσεις μία τηλεόρασης αποτελούν μόλις το 30% της αξιολόγησης της.

Kοιτάμε το φεγγάρι και όχι το δάχτυλο που το δείχνει.

Ασχολούμαστε περισσότερο με αυτά που βλέπουμε και όχι με αυτά που δεν βλέπουμε ή θα θέλαμε να δούμε.

Και κάτι ακόμα. Σεβαστείτε τους απλούς επισκέπτες που απλά θέλουν να ενημερωθούν.

Όσοι αρέσκεστε σε διαφορές της τάξεως των 0,0001 nits μπορείτε να επισκεφτείτε ιστοσελίδες που αφιερώνουν δεκάδες σελίδες επί του θέματος....

Και για να τελειώνουμε...

Στο FullHD.gr θα διαφυλάξουμε την φιλοσοφία και τα πιστεύω που πρεσβεύουμε και ενημερώνουμε ότι κάθε μελλοντική ανάλογη αναφορά, με λύπη μας θα τίθεται εκτός.
12 Πέμπτη, 05 Μάιος 2011 00:16
imjp1982
Σε καμια περιπτωση δεν ειμαι εναντια στην δουλεια που κανουν εδω στο Fullhd.gr...Και οντως σαν μελος του Av Club συζηταμε για τα νουμερα μετρησεων που διαβαζουμε σε διαφορα σαιτ αοπως και για τα νουμερα του Fullhd.gr..Μαλιστα πολυ προσφατα εκανα σχολιο στο Av Club για το ΚΑΤΑ ΕΚΤΙΜΗΣΗ 0,02 που εννοειτε δεν υπαρχει πλεον νοημα να υπαρχει,αλλα επισης συμπληρωσα οτι εδω στο Full hd.gr περα απο αυτο το ψευγαδι,κανουν εξαιρετικη δουλεια και το πιστευω ακραδαντα αυτο..Και εννοειτε ειμαι φαναυικος αναγνωστης του περιοδικου Ηχος και Εικονα και εγω...Απλα θεωρω πως οταν πιστευεις σε κατι και γιαυτο εισαι απολυτα σιγουρος,πρεπει να το τονισεις και αυτο εκανα και γω..Βλεπω πως καθε TV απο καποιο διαστημα και μετα εδω στο Fullhd.gr,βγαινει το αποτελεδμα του μαυρου=0,02 κατα εκτιμηση που ακομη και καποιος που δεν γνωριζει πολλα πολλα για τηλεορασεις,θα μπει και θα αναρωτηθει βλεποντας αυτα τα αποτελεσμετα μαυρου:Ολες οι Tv αφου ειναι στο 0,02 σημαινει οτι εχουν το ιδιο μαυρο..Αλλα εννοειτε πως αυτο δεν ισχυει..Οπως επισης ειναι δικια μου γνωμη και το πιστευω απολυτα,πως ειδικα το Ansi Contrast που δινεται εδω,ειναι λαθος επιδη το αποτελεσμα βγαινει καθαρα απο το ποσο υψηλη φωτεινοτητα διαθετει η καθε Tv χωρις να παιζει ρολο το μαυρο της αφου ολες ειναι στο 0,02...Γνωμη μου και μια προταση στους υπευθυνους δοκιμων εδω στο Fullhd.gr ειναι,τουλαχιστο σε καθε TV απο τις τελευταιες ειδικα και απο εδω και περα,να γινεται λογος συγκρισης μεταξυ τους..Να ξερουμε δηλ οτι αυτη η τηλεοραση εχει καλυτερο μαυρο απο αυτη..Και ας βγαζει το μηχανημα μετρηση 0,02....Εχω ξανακανει ερωτησεις εδω στο Fullhd.gr και απαντησεις δεν πηρα..Πχ....VT30 εχει καλυτερο μαυρο και αντιθεση απο την 5090H;Η VT30 εχει μαυρο :0.02 και η D8000 εχει μαυρο:0,02(αυτα απο το οργανο)αλλα με βασει αυτο που βλεπουν τα ματια σας,ποια εχει καλυτερο;;;Αφου Μανο Μπαχλιτζανακη το βλεπετε το μαυρο της μιας και της αλλης με τα ματια σας..Να αναφερεστε σε καποια συγκριση μεταξυ αυτων των TV που παρουσιαζετε και δοκιμαζετε εδω...
11 Τετάρτη, 04 Μάιος 2011 22:11
i.kalos
Το σχόλιο απευθύνεται σε όλη εκείνη την ομάδα που εκπροσωπεί ο imjp1982 (διότι κατά δηλωσή του είναι και άλλοι!!)
Είμαι λάτρης της κινηματογραφικής εικόνας (το καλό ευρωπαικό σινεμά κυρίως και όχι το Χολιγουντ...άντε να βάλω και λίγο ανεξάρτητο αμερικάνικο π.χ.JARMUSH ),επίσης είμαι ερασιτέχνης σε ότι αφορά το τι είναι gamma ,nits κ.λ.π.
Εκείνο που ζητώ απο το site είναι μια τίμια και λεπτομερής παρουσίαση σε κάποιες τηλεοράσεις προκείμενου να αγοράσω μια τηλεοραση.
Πιστευω απόλυτα ότι μου προσφέρεται απλόχερα αυτό και με το παραπάνω από το Fullhd και ευχαριστώ τον κύριο Μάνο για αυτό.
Παρακολουθώ απο την πρώτη στιγμή το site αυτό και το εμπιστευομαι!!
Ειμαι και φανατικός αναγνώστης του ΗΧΟΣ & ΕΙΚΟΝΑ απο το 1985 το οποίο και εμπιστευομαι επίσης.
Στην έκληση μου για κάποια σύγκριση της VT30 με την περυσινή VT 20 καθώς και για τις multimedia δυνατότητες της VT 30 έγινε σεβαστή και τον ευχαριστώ πολύ!!
Απο και πέρα έχω παρατηρήσει ότι η ομάδα των "ανωνυμων" αρέσκεται μετά την επισκευή τους εδώ να κανει μια βόλτα απο site τύπου AVCLUB και να χλεβάζουν δοκιμές που γίνονται όχι βάσει πραγματικών δοκιμών που έχουν κάνει αυτοί...αλλά βάση εκτιμήσεων τύπου "εγώ πήρα αυτή την τηλεόραση και μου βγήκε καλή, πάρε και εσύ"
Λυπάμαι που το λέω ...αλλά μια όμαδα ατόμων σε ανυσηχητικά μεγάλο μέγεθος φλερτάρει το τελευταίο διαστημα με την πιθανότητα να πηδήξει την μάντρα και να βρεθεί στο "εσωτερικό" του Δρομοκαϊτιου.
Ας μην τους εμποδίσουμε ..μήπως και οι απέξω υσηχάσουμε!!

Εκληση...κυριε Μάνο συνεχίστε την πολύ καλή δουλειά που κάνετε.
Και μια πρόταση... μελλοντικά (προς φθινόπωρο όταν τα περισσότερα μοντελα TV θα έχουν βγεί) να κάνετε μια ανασκόπηση στις διαφορές PLASMA με LCD
Το ξέρω ότι το έχετε κάνει στο παρελθόν αρκετές φορές αλλά είναι ευκαιρία να ξανααναφερθεί γιατί υπάρχουν στα δύο στρατοπεδα αλλαγές (neoplasma κ.λ.π)
Σας ευχαριστώ!!
10 Τετάρτη, 04 Μάιος 2011 19:54
Μάνος Μπαχλιτζανάκης
Έχετε απόλυτο δίκιο!

Για το λόγο αυτό έχετε κάθε δικαίωμα να μην διαβάζετε τα Review του FullHD.gr!

Eσείς, και όλοι όσοι συμφωνούν με τα όσα ισχυρίζεστε.

Θα αρκεστούμε σε όσους δεν τους ενδιαφέρει η στάθμη μαύρου κάτω από τα 0,02 nits.

Θα αρκεστούμε επίσης σε όσους έχουν αντιληφθεί ότι η αντίθεση είναι παράγοντας σχετικός σε ότι αφορά στην μέτρηση.

Το καλύτερο όργανο που διαμαρτυρόμενοι απαιτείτε μπορεί πράγματι να μετρά έως τα 0.01 nits, πράγμα που σημαίνει ότι η αντίθεση του 5000:1 που επικαλούμαστε εμείς να είναι στην πραγματικότητα 10.000:1.

Θα σας πληροφορήσω ότι υπάρχει και όργανο που μετρά στα 0.001 nits, πράγμα που σημαίνει ίδια μετρούμενη αντίθεση στο 100.000:1.

Επίσης υπάρχει όργανο που μετρά 0.0001 nits κ.ο.κ

Και κάτι ακόμα...

Με πια λογική διαμαρτύρεστε για μία πληροφορία που σας δίνετε απλόχερα και εντελώς δωρεάν;

Εκτός εάν θέλετε το FullHD.gr να γίνει συνδρομητικό για όσους θέλουν το απόλυτο.

Εγώ είμαι σύμφωνος. Εσείς;

Εάν όχι... Ας προσέχουμε τι λέμε, τι απαιτούμε αλλά και τι ευχόμαστε... όπως λένε οι Κινέζοι.
9 Τετάρτη, 04 Μάιος 2011 13:32
imjp1982
Καλησπερα..Εγω οπως και αλλα μελοι,εχουν διαμαρτυρυθει για το οργανο μετρυσης που εχετε για το μαυρο..Ποιο το νοημα οταν σε ολες τις τηλεορασεις πλεον βλεπουμε ενα 0.02 κατα εκτιμηση;;;Και αυτο βεβαια εχει και επιπτωση σε ενα σημαντικο αποτελεσμα..Σε αυτο της της τελθκης ετυμηγοριας του Ansi Contrast της καθε τηλεορασης που βαζεται..Γιατι φενεται καθαρα οτι αφου ολες εχουν το κατα εκτιμηση 0,02,τοτε αυτες που εχουν υψηλο λογο φωτεινοτητας θα εχουν και υψηλοτερο Ansi Contrast που εννοειτε αυτος ο τροπος δεν ειναι σωστος...Παραδειγμα;;;;Δεν γινεται να εχει Ansi Contrast η 55 D8000 6250 και η VT30 να εχει 4550....Εννοειτε πως το αποτελεσμα των Contrast σε ολες τις τελευταιες τηλεορασεις σας ειναι ΛΑΘΟΣ...
8 Τρίτη, 03 Μάιος 2011 01:13
imjp1982
Μανο Μπαχλιτζανακη
καλησπερα..Εχω μονο μια ερωτηση και αν μπορουσες να απαντησεις καλως..Η VT30 εχει καλυτερο μαυρο και ansi αντιθεση απο την 5090H,το ιδιο η χειροτερο;
7 Δευτέρα, 02 Μάιος 2011 22:49
ΠΑΝΟΣ ΒΕΛΑΕΤΗΣ
Μακαρι να σας την αφηνανε καιρο να μαθουμε τι γινεται με το μαυρο μετα τισ 1500 ωρες
6 Δευτέρα, 02 Μάιος 2011 20:59
Andreas Papandreou
Ευχαριστώ για το αναλυτικό review. Ως κάτοχος Plasma 50 ιντσών παλιότερης τεχνολογίας θα ήθελα να κάνω δύο ερωτήσεις.
1) Πόσο καίει η Panasonic σε 2D και πόσο σε 3D?
2) Ο ενοχλητικός buzz θόρυβος που είχαν πλαιότερα οι Pioneer και Samsung Plasma υφίσταται στις Panasonic?
Ευχαριστώ και πάλι.
5 Δευτέρα, 02 Μάιος 2011 20:58
TELAMON
Οι μετρησεις μαυρου νομιζω πλεον οτι δεν εχουν νοημα εφοσον σε ολες τις καλες τηλεορασεις εχουμε το θεωρητικο οριο 0.02 nits.
4 Δευτέρα, 02 Μάιος 2011 16:58
Μάνος Μπαχλιτζανάκης
Φίλοι επισκέπτες...

Απαντώ ομαδικά!

Φίλε Μάνο... Φυσικά και δεν χρειάζεται επιπλεόν ψηφιακή σύνδεση.

Φίλε Γιάννη... Δυστυχώς το παιχνίδι στα καταστήματα είναι ένα νταβατζιλίκι που πληρώνουν οι εταιρείες αδρά. Έτσι τους έμαθαν και τώρα άντε να τους ξαμάθεις. Το που θα μπει η κάθε τηλεόραση είναι... πληρωμένο από τον αντιπρόσωπο της.

Σε ότι αφορά τις κόντρες, ξέρετε ότι είμαστε 'μέσα' αρκεί να είναι μέσα και οι εταιρείες στο να στείλουν προιόντα.

Εμείς τα έχουμε ζητήσει πάντως... Ακόμα και αυτά που έχουμε παρουσιάσει σχεδόν πρώτοι σε Ελλάδα και όχι μόνο, έχουν αποσπασθεί με αρκετή πίεση.

Φίλε i.kalos... Yποτίθεται ότι ήταν retail. Δεν βάζουμε όμως το χέρι μας στο ευαγγέλιο.

Να είστε όλοι καλά!
3 Δευτέρα, 02 Μάιος 2011 15:13
i.kalos
Σας ευχαριστώ για άλλη μια φορά για την λεπτομερή παρουσίαση της VT30.
Προσβλέπω και στην μελλοντική παρουσίαση της VT30 στις 42 ίντσες μιας και πέρυσι είχαμε δει διαφορές στις VT20 μεταξύ των 42 ιντσών και των 50!!

Η δοκιμή της VT30 αφορούσε retail μοντέλο ή κάποιο εργαστηριακό ???
2 Δευτέρα, 02 Μάιος 2011 14:54
IOANNIS
Μάνο,
μας εντυπωσιάσατε με την επιτυχημένη κριτική της VT30. Όπως, θα περιμένουμε και με αγωνία την επίσημη ημερομηνία κυκλοφορίας της (η τιμή της θα ξεκινήσει να παίζει λίγο πιό πάνω από τα 2000 ευρώ, από ότι είδα στο site του "ΠΛΑΙΣΙΟ"), όμως δεν ξέρω αν συνοδεύεται από τα νέα γυαλάκια που γράψατε...

ΣΧΟΛΙΟ:
Ελπίζω ότι τόσο η VT30 3D PLASMA της PANASONIC, όσο και η 3D LED LCD (active & passive) σειρά της TOSHIBA να μπουν στη βιτρίνα των καταστημάτων και όχι κάπου στο πλάι ή στην αποθήκη....καλός ο ανταγωνισμός από τις LG, SAMSUNG & SONY αλλά να μην γίνονται "χτυπήματα κάτω από τη μέση" στον τομέα του promotion....γνώμη μου, βέβαια!

Active 3D "Κόντρες":
Είμαστε σε γενικότερη αναμονή για σύγκριση side-by-side με την παλιότερη VT20, αλλά και με την φετινή D8000 της SAMSUNG στον τομέα της απόδοσης (συγκριτικά).
1 Δευτέρα, 02 Μάιος 2011 14:43
MANOS
Ερωτηση....λιγο ασχετη με το θεμα.
Αν η τηλεοραση και το Home Cinema εχουν HDMI με καναλι επιστροφης ηχου ARC,ειναι αναγκαιο να χρησημοποιησουμε και καλωδιο εξοδου του ηχου,απο την τηλεοραση (Digital Audio Out)προς το Home Cinema;

Ευχαριστω!!!
Please register or login to add your comments to this article.

Σχετικά Άρθρα

Social Media

facebook-r twitter rss
  
sony

Τρέχοντα Νέα




Tο περιεχόμενο αυτών των σελίδων αποτελεί πvευματική ιδιοκτησία του FullHD.gr και απαγορεύεται η
αναδημοσίευση μέρους ή του συνόλου του με οποιοδήποτε τρόπο χωρίς την έγγραφη άδεια της
διεύθυνσης του FullHD.gr. Για πληροφορίες info@fullhd.gr